fbpx
European Western Balkans
Društvo

Joksimović otvorila Sajam projekata EU

Jadranka Joksimović; Foto: Tanjug / Tanja Valić

ZRENJANIN – Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i vršilac dužnosti šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt otvorili su danas Sajam projekata EU u Zrenjaninu, čime je zvanični počelo obeležavanje Dana Evrope.

Srbija je istorijski i kulturno gledamo vrlo značajan deo Evrope i u svakom pogledu pripada evropskom kontinentu, rekla je Joksimović na manifestaciji.

“EU je kao organizacija koja je donela mir i stabilnost nakon Drugog svetskog rata postala i biće još dugo najbolje mesto za život i rad zato je Srbija na evropskom putu, zato se trudimo da što više i mi saznamo o Evropi EU i da što više oni saznaju o nama”, rekla je ona.

Govoreći o Sajmu projekata EU, Joksimović je rekla da će to biti prilika pošto su postavljeni štandovi svih zemalja da se puno toga nauči o EU, ali i da se gosti upoznaju sa Srbijom.

“Koristimo puno od evropskog puta, imamo dosta fondova na raspolaganju, brojni od ovih projekata su finansirani iz EU i to je ono što će nas u budućnosti voditi da budemo još uspešniji i još bolji”, rekla je Joskimović i izrazila nadu da će mladi živeti u još boljem ambijentu i da ćemo svi zajedno biti deo evropske porodice.

Benedikt je pozvo sve građane da saznaju više o EU zato sto je u njoj budućnost Srbije.

“EU, članstvo u njoj i koristi koje proističu nisu ništa apstraktno, naprotiv, sve što radimo, radimo za građane”, podvukao je Benedikt.

Povezani članci

Organizacije civilnog društva sa Tanjom Fajon: Obnoviti dijalog nakon izbora

EWB

Održana promocija publikacije o Berlinskom procesu u Beogradu

EWB

Forum civilnog društva u Tirani od 26. do 28. aprila

EWB