fbpx
European Western Balkans
Politika

Jovana Majstorović izabrana za potpredsednicu podmlatka PES

Poverenica Demokratske omladine Jovana Majstorović, na kongresu Mladih evropskih socijalista, podmlatka Partije evropskih socijalista, održanom u Nemačkoj, izabrana je za potpredsednicu ove evropske organizacije koja okuplja više od 63 omladinske organizacije iz 47 zemalja.

“Velika je čast za mene i priznanje mom radu, ali i zalaganju Demokratske stranke za evropske i socijaldemokratske vrednosti što sam izabrana za potpredsednicu Mladih evropskih socijalista, organizacije koja postoji od 1992. godine. Uloga ove organizacije u odbrani interesa mladih, doprinos u izgradnji demokratskih principa upravljanja i povezivanju mladih zaista je nemerljiva u Evropi. Kao deo predsedništva ove organizacije aktivno ću predstavljati organizaciju na međunarodnom nivou i posebno ću insistirati na daljem evropskom putu Srbije, jer smatram da bez država Balkana nije moguće obezbediti stabilnost u Evropi, kao i da su zemlje Balkana ključan faktor u daljem razvoju Evropske unije, naročito uzevši u obzir migrantsku krizu.“ – izjavila je dr Jovana Majstorović, poverenica Demokratske omladine.

Za članicu novog saziva biroa Mladih evropskih socijalista, kao predstavnica Demokratske omladine, izabrana je Aleksandra Božić.

Povezani članci

Ji: Do integracije u EU neće doći promenom granica u regionu

EWB

Fajon: U EU kovid pasoš ne može vakcina koju EMA nije odobrila

EWB

Han: Zeleno svetlo za početak pregovora sa Makedonijom

EWB