fbpx
European Western Balkans
Politika

Junker u ponedeljak u Srbiji

Ana Brnabić i Žan-Klod Junker; Foto: Evropska komisija
Ana Brnabić i Žan-Klod Junker; Foto: Evropska komisija

BEOGRAD – Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker dolazi u ponedeljak, 26. februara, u Beograd, u okviru zapadnobalkanske turneje, sa ciljem da potvrdi evropsku perspektivu regiona koja je istaknuta u nedavno predstavljenoj Strategiji proširenja Evropske unije, saopštio je danas šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Fabrici je tu posetu najavio u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je istakao da je poseta Junkera veoma važna za građane Srbije i potvrda da je zemlja čvrsto na evropskom putu.

Predsednik je naveo i da Srbija razume da niko ne garantuje da je 2025. godina, koja se pominje u Strategiji, sigurna godina za punopravno članstvo, ali je važan podstrek i priznanje da smo do sad uradili pozitivne stvari.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o situaciji u regionu i saradnji, koja će biti i jedna od tema razgovora predsednika Junkera tokom zapadnobalkanske turneje.

Vučić je još jednom izrazio zalaganje za formiranje regionalne ekonomske zone, koja bi bila osnova za brži privredni napredak Zapadnog Balkana, saopštila je Pres služba predsednika.

Povezani članci

Kuburović i Fabrici o Poglavlju 23 i promeni ustava

EWB

Palmer: Postoje razlozi zbog kojih opozicija ne želi na izbore, ali bojkot nije rešenje

EWB

CEAS o strategijama Ministarstva odbrane: Oba dokumenta “kosovocentrična”

EWB