fbpx
European Western Balkans
Politika

Kocijančič: Nastavak dijaloga u interesu svih, datum nije određen

Maja Kocijančič; Foto: Evropska unija

BRISEL – Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič kaže da u ovom trenutku još nije određen datum za održavanje nove runde dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou.

U EU ponavljaju da je dijalog u interesu obe strane i da se očekuje nastavak konstruktivnog rada na primeni dogovorenog.

“Još nije određen datum za održavanje sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga. I pored toga mi očekujemo da obe strane nastave sa konstruktivnim zalaganjem koje smo videli tokom prošlih sastanka u okviru dijaloga i da se nastavi sa primenom postignutih sporazuma”, izjavila je Kocijačič odgovarajući na pitanje dopisnika Tanjuga u Briselu o planovima šefice evropske diplomatije Federike Mogerini da zakaže novu runde dijaloga.

Upitana da li je uslov Prištine za nastavak dijaloga oslobađanje Ramuša Haradinaja, kako je to izjavila kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri, u Evropskoj komisiji ponavljaju da je “u interesu svih zajednica na Kosovu da se nastavi sa dijalogom zasnovanom na poverenju i pomirenju”.

Povezani članci

Kritike na račun EU zbog nabavki vakcina pokušaj relativizacije podnetih amandmana na izveštaj EP o Srbiji

EWB

Meki: Odnos Srbije sa Rusijom ne smeta NATO-u

EWB

Rahoj Borisovu: Učešće Prištine na samitu u Sofiji – problem

EWB