Komesar Han sastao se sa delom srpske opozicije

Johanes Han; Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

BEOGRAD – Evropski komesar Johanes Han sastao se, u okviru posete Beogradu, sa predstavnicima dela srpske opozicije, a poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov kaže da su ga upoznali ne samo sa svojim zahtevima, već i zahtevima građana koji mesecima protestuju.

“Upozorili smo ga da je jedini razgovor koji možemo voditi sa predstavnicima vlasti onaj o uspostavljanju uslova za poštene, fer i demokratske izbore”, rekla je Jerkov za Tanjug.

Sastanku su prisustvovali Boris Tadić, Borko Stefanović, Vuk Jeremić i Nebojša Zelenović, a, prema rečima Jerkov, Hanu je rečeno “da to što se čini da predsednik Srbije ispunjava deo preuzetih obaveza na temu KiM ne može biti alibi za pogoršanje nivoa demokratije u svim drugim oblastima”.

“Komesaru smo preneli da su demorkatija, vladavina prava, slobode medija, nezavisne institucije … u velikom problemu, što je i on sam konstatovao u jučerašnjoj izjavi”, kazala je ona.

Lider Dveri Boško Obradović potvrdio je danas da on nije bio pozvan na sastanak sa komesarom Johanesom Hanom, ali da ne bi ni išao, i da je dobio poziv, jer, kako kaže, još od vremena komunizma, ne voli komesare, te da isti odnos ima i prema evropskom komesaru.