fbpx
European Western Balkans
Ekonomija i Biznis

Konferencija „Ekonomski problemi Evropske unije“

Institut za evropske studije; Foto: Facebook / Institut za evropske studije

BEOGRAD – O uzroku ekonomske krize u Evropskoj uniji i opadanju njenog značaja u svetskoj ekonomiji, biće reči na naučnoj konferenciji pod nazivom „Ekonomski problemi Evropske unije“, koju organizuje Institut za evropske studije u sredu, 31. maja.

Na prvom panelu – „Osnovni uzroci ’sekularne stagnacije’ privreda EU“ biće reči o usponu i padu evropskog privrednog rasta i o problemu nepostojanja fiskalne unije, ali i o uzroku ekonomske krize u EU, dok će na drugom panelu – „Strukturna analiza i perspektive privrednog rasta ekonomija EU“ biti reči opadanju relativnog značaja EU u svetskoj ekonomiji, komparativnoj analizi uključivanja sive ekonomije u BDP, kao i o anomaliji tržišta EU.

Govornici će biti Boris Begović, Božo Stojanović, Boško Mijatović, Miroslav Prokopijević, Marko Malović, Miroslav Zdravković, Mihail Lobanov, Ivan Nikolić, Vladimir Ristanović, Slobodan Zečević i Goran Nikolić.

Konferencija će početi u 9.30 časova u Institutu za evropske studije, na adresi Trg Nikole Pašića 11, četvrti sprat.

Institut za evropske studije je naučno-istraživačka institucija u Republici Srbiji posvećena sveobuhvatnom proučavanju političkih, ekonomskih i kulturnih procesa u Evropi. Istraživanja su posvećena trenutnim promenama u Evropi: procesima integracija, tranzicije u Srednjoj i Istočnoj Evropi, pitanjima demokratije, federalizma, regionalnog razvoja i kulturnog identiteta.

Povezani članci

EU dodelila milion evra za otklanjanje posledica pandemije COVID-19 u sektoru turizma

EWB

Nove mere EU za ograničenje uvoza čelika (ne)će pogoditi Srbiju

Vukašin Živković

Ljajić: Nema ukidanja rominga sa EU, moguće niže cene usluga

EWB