fbpx
European Western Balkans
Društvo Izdvojeno

Konferencija “EU i Zapadni Balkan u 2019” sutra u Beogradu

BEOGRAD – Konferencija “EU i Zapadni Balkan u 2019”, u organizaciji Evropskog fonda za Balkan (EFB), Savetodavne grupe “Balkan u Evropi” (BiEPAG) i portala European Western Balkans (EWB), održaće se 14. decembra u Beogradu.

Ovaj događaj na visokom nivou okupiće više od 30 uticajnih kreatora javnog mnjenja iz regiona i EU, koji će pokušati da predvide trendove i dinamike politike u 2019. godini. Cilj ovih diskusija je razmena mišljenja i dolaženje do zaključka koji bi mogli da utiču na političke odluke u turbulentnoj godini koja je pred nama.

Konferencija će se sastojati iz dva dela: zatvorenog i otvorenog za javnost. Zatvoreni deo činiće okrugli stolovi ključnih eksperata, predstavnika civilnog društva i novinara o mogućem razvoju politike u EU i na Zapadnom Balkanu u 2019. godini. Diskusije će se odvijati po “Četam Haus” pravilima, a zaključci će biti objavljeni na adresi www.europeanwesternbalkans.com i poslati ciljnim grupama u regionu i EU.

Deo otvoren za javnost predstavljaće diskusiju o dolenavedenim temama, pri čemu će voditelji dva okrugla stola predstaviti zaključke. Svi učesnici govoriće na zatvorenom delu, a zadatak voditelja biće postavljanje agende i usmeravanje diskusije.

Kako će izgledati Evropska unija nakon izbora za Evropski parlament i Bregzita? Šta se može predvideti o bilateralnim odnosima i regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu? Koje trendove treba očekivati u regionu kada je reč o stanju demokratije, vladavini prava i medijskim slobodama? Ovo su neke teme o kojima će se raspravljati tokom ekspertskih okruglih stolova, dok će zaključci biti predstavljeni tokom popodneva.

Među učesnicima naći će se i: Florijan Biber, Hedvig Morvai, Igor Bandović, Fabijan Culeg, Vedran Džihić, Sonja Stojanović Gajić, Peter Grk, Tena Prelec, Adnan Ćerimagić, Sonja Liht, Srđan Majstorović, Senada Šelo Šabić, Zoran Nečev and Marko Kmezić.

Povezani članci

PrEUgovor: Reforme treba sprovesti zbog nas, a ne zbog EU – potrebne su nam institucije kojima se možemo obratiti kada nam je to potrebno

EWB

[BSF] Brnabić, Gotemiler : Odlična saradnja Srbije i NATO

EWB

„Sve ujedinjenija EU – nasleđe Rimskih ugovora za današnju Evropu“ u Nišu

EWB