fbpx
European Western Balkans
Evropa

Konferencija „Istrajnost ideje: Kako Evropa može uspeti u problematičnom svetu“

Evropski savet za međunarodne odnose; Foto: ECFR

BERLIN – Da li još uvek postoji budućnost za Tursku u Evropskoj uniji, da li bi Evropa trebalo da se približi Kini ili SAD u odbrani globalnog poretka i kakva je budućnost evrozone, samo su neka od pitanja na koja će se tražiti odgovor na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose, pod nazivom „Istrajnost ideje: Kako Evropa može uspeti u problematičnom svetu“ koji se održava 26. i 27. juna u Berlinu.

Na desetom godišnjem sastanku učestvovaće između ostalog član upravnog saveta Evropskog saveta za međunarodne odnose Karl Bilt, osnivač i predsednik Fondacije za otvoreno društvo Džordž Soros, evropski komesar za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Kristos Stilijanides, ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel, predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer i poslanica Evropskog parlamenta i izvestilac za Tursku Kati Piri.

Evropski savet za međunarodne odnose je međunarodni tink-tenk sa sedištem u Londonu koji ima za cilj da sprovede najsavremenija nezavisna istraživanja.

Povezani članci

Makron: Vrata za Britaniju u EU još uvek otvorena

EWB

Finac Aleksandar Štub novi kandidat za predsednika Evropske komisije

EWB

Pudždemon: Otvorena su vrata za objavu nezavisnosti

EWB