Ove godine, navodi se, fokus konferencije je na pričama “onih aktivnih građana i građanki koji ne čekaju da neko drugi reši problem umesto njih, već uzimaju stvar u svoje ruke, onih koji se ne plaše da istupe i pozovu na odgovornost, onih koji pokazuju da su male pobede uvod u velike – onih koji motivišu”.

“Jer, upravo su oni istinski pokretači promena koji zajedno sa Beogradskom otvorenom školom već 30 godina grade bolje društvo”, stoji u najavi konferencije.

Konferencija će biti otvorena u utorak, 21. septembra u 17 časova, a za taj dan predviđene su i dve panel diskusije: „Civilno društvo na putu Srbije ka EU – Ko su nosioci promena?” i „Ogled o dijalogu – kako do održive saradnje organizacija civilnog društva i javnih vlasti u Srbiji”.

Drugi dan konferencije otvoriće debata „Mediji i demokratija – Borba protiv lažnih vesti”, nakon koje slede panel diskusije Zagađenje vazduha u Srbiji: Od merenja ka merama” i „Teorijom do prakse: Za koga stvaramo bolje društvo?”, koja će pokušati da odgovori na pitanje na koji način javne vlasti kroz praksu mogu da upotrebe teoriju do koje je došla akademska zajednica.

Konferenciju će, po tradiciji, zatvoriti dodela diploma polaznicima Studija budućnosti Beogradske otvorene škole.

U prethodnih šest godina, Move.Link.Engage. okupio je više od 120 govornika, koje je imalo priliku da sluša čak 900 učesnika na preko 35 panela, uz podršku 12 donatora. Od 2015. godine do danas, cilj konferencije ostao je nepromenjen – promovisanje znanja, odgovornosti i poštovanje javnog interesa, kroz konstantan rad na unapređenju kvaliteta života u zajednici i bavljenje pitanjima od društvenog značaja.

Usled poštovanja zdravstvenih mera, konferencija će moći da se prati uživo putem linka na veb-sajtu www.mle.bos.rs. Registracija je obavezna, a možete je izvršiti putem sledećeg linka.

Događaj podržavaju Ambasada Švedske u Beogradu i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.