fbpx
European Western Balkans
Društvo

Konferencija “Move.Link.Engage. Rethinking Europe and Western Balkans”

BEOGRAD – U kom se pravcu kreće Evropska unija? Koji scenario u budućnosti čeka Evropu, imajući u vidu jačanje populizma i nacionalizma? Koja je naša perspektiva kada je u pitanju proširenje Evropske unije (EU) i na šta se tačno misli kada se danas razgovora o tome procesu? Koja je uloga civilnog društva u kojoj meri ono doprinosi regionalna saradnji i procesu evropskih integracija?

Ova pitanja biće razmatrana na konferenciji „Move.Link.Engage. Rethinking Europe and Western Balkans” koja će se održati 18-19. septembra u Beogradu, a koju organizuje Beogradska otvorena škola.

Prvog dana konferencije biće održan panel o budućnosti Evropske unije, a panelisti će biti Tobi Fogel iz Centra za studije evropske politike, Mihal Vit iz EUROPEUM-a, Srđan Đurović iz Centra za primenjene evropske studije i Dejan Anastasijević iz nedeljnog magazina “Vreme”.

O posledicama Berlinskog procesa, civilnom društvu u procesu evropskih integracija Srbije, perspektivi regionalne saradnje, okruženju i klimatskim promenama, panelisti će razgovarati drugog dana konferencije. Neki od panelista će biti Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima Srbije, Biljana Borzan, poslanica u Evropskom parlamentu, Igor Bandović iz Evropskog fonda za Balkan, Ola Anderson, savetnik u ambasadi Švedske u Srbiji, Đuro Blanuša, generalni sekretar Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) i Nataša Vunš iz Nemačkog saveta za međunarodne odnose.

Konferencija se održava uz podršku programa „Evropa za građane i građanke”, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom i Ambasade Kraljevine Švedske u Republici Srbiji.

Povezani članci

Predstavnici Francuske izložili detalje predloga o novoj politici proširenja

EWB

Fabrici: Partnerstvo sa Francuskom

EWB

EK najviše novca daje za prihvat migranata i njihov povratak

EWB