fbpx
European Western Balkans
Društvo

Konferencija o stanju u poglavljima 23 i 24 u četvrtak u Beogradu

Beograd; Foto: pixabay

BEOGRAD – Konferenciaj pod nazivom “Oživljavanje Poglavlja 23 i 24: Kako učiniti EU integracije bliže građanima?” održače se u četvrtak 12. decembra u Beogradu.

Fokus konferencije, koja će početi u 10 sati u Aeroklubu, biće na analizi stanja u ključnim poglavljima 23 i 24, kao i problmemima sa kojima se suočavaju novinari prilikom prenošenja tema vezanih za ova poglavlja.

Konferenciju organizuju Institut za evropsku politiku EUROPEUM iz Praga i portal European Western Balkans u okviru projekta “Podrška nezavisnom izveštavanju o evropskim integracijama Srbije sa naglaskom na poglavljima 23 i 24 “ koji podržava Ministarstvo spoljnih poslova Češke.

Na prvoj panel diskusiji, čiji će fokus biti stanje u okviru poglavlja 23 i 24 u pregovaračkom procesu Srbije, govoriće Jana Juzova, istraživačica saradnica na Institutu EuropeumMilan Antonijević, direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbije, Vladimir Međak, potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji i Tanja Ignjatović, koordinatorka programa Autonomnog ženskog centra.

Tema drugog panela biće medijsko izveštavanje o poglavljima 23 i 24. Govornici će biti Aleksandar Roknić iz DanasaDanica Vučenić iz agencije FoNetMilica Šarić iz Centra za istraživačko novinarstvo Srbije i Maja Divac, bivša autorka i voditeljka Evroneta.

Konferenciju će otvoriti ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta i izvršni urednik portala EWB Nikola Burazer.

Povezani članci

EU i Švajcarska nastavljaju projekte na jugu Srbije

EWB

Javno čitanje izveštaja Evropske komisije: Srbija stagnira na putu ka EU

EWB

U utorak panel o Zapadnom Balkanu u okviru Bledskog strateškog foruma

EWB