fbpx
European Western Balkans
Društvo Izdvojeno

Konferencija „Trgovinski odnosi EU-Japan: Šta Srbija može da nauči iz ovog partnerstva?“

Photo: ISAC Fund

BEOGRAD – Nakon višegodišnjih pregovora, Evropska Unija i Japan su 2018. godine potpisali Sporazum o ekonomskom partnerstvu (EPA) kojim je stvorena najveća zona slobodne trgovine. Ovaj sporazum biće tema konferencije “Trgovinski odnosi EU-Japan: Šta Srbija može da nauči iz ovog partnerstva?” koji organizuje Centar za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC fond) u saradnji sa Ambasadom Japana u Beogradu. Konferencija će se održati 28. februara 2019. godine u Beogradu.

Konferencija će biti podeljena u tri panel diskusije koji će razmatrati pitanja odnosa Japana i EU, kao i sam značaj ovog partnerstva za zemlje koje imaju status kandidata u EU. Pored toga biće diskutovano o tome kakav efekat može imati ovaj sporazum na Srbiju i dalje produbljivanje ekonomskih veza sa Japanom.

Na konferenciji će govoriti Dr. Predrag Bjelić, profesor na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, Tobijas Gerke, istraživač na Egmont institutu, Nj.E. Juniči Marujama, ambasador Japana u Republici Srbiji, Tatjana Dinkić, predsednica pregovaračke grupe za poglavlje 30, Ministarstvo trgovine Republike Srbije; Endrju Frejzer, viši savetnik Micubiši korporacije, Ana Toci, izvršni direkotor Saveta stranih investitora (FIC), Srbija.

Povezani članci

Forum civilnog društva Zapadnog Balkana od nedelje u Skoplju

EWB

Program ekonomskih reformi: Dokle je Srbija stigla?

Aleksandar Ivković

Evropska komesarka za ravnopravnost: Nadamo se da će se Srbija posvetiti unapređenju ljudskih prava, što uključuje i prava LGBTQ+

Sofija Popović