fbpx
European Western Balkans
Društvo

Konkurs za studente “Putujemo u Evropu” otvoren do 16. juna

Putujemo u Evropu; Foto: Facebook / Putujemo u Evropu

Konkurs “Putujemo u Evropu”, namenjen najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija i apsolventima fakulteta univerziteta u Srbiji otvoren je još sedam dana. U okviru konkursa se bira 50 najboljih studenata Srbije, starosti do 26 godina sa prosečnom ocenom studiranja od najmanje osam i po, koji će proveti tri nedelje tokom leta upoznajući Evropu.

Pobednici na konkursu dobijaju Inter-Rail karte za 22 dana putovanja evropskim železnicama, Raiffeisen Club paket račun i platnu karticu sa džeparcem i Uniqa međunarodno putno osiguranje.

Prva stanica putovanja će biti Berlin, posle čega će studenti putovati dalje prema sopstvenim željama. Projekat „Putujemo u Evropu” sprovodi se i u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, i studenti iz celog regiona susreću se u Berlinu tokom trodnevnog programa koji organizuje Fondacija Robert Boš iz Nemačke.

Projekat „Putujemo u Evropu“, u Srbiji od 2005. godine sprovodi Evropski pokret u Srbiji. Zahvaljujući brojnim donatorima i prijateljima projekta do sada je više od 1400 studenata iz Srbije imalo priliku da upozna zemlje i kulture Evrope i predstavlja Srbiju na najbolji način.

Prijave se primaju isključivo poštom na adresu Evropskog pokreta u Srbiji, a formular za prijavljivanje, uputstvo za konkurisanje i druge informacije o konkursu, dostupni su na internet stranici: www.putujemouevropu.org.

Donatori ovog projekta su Fondacija Robert Boš, Balkanski fond za demokratiju, Raiffeisen Banka, Uniqa osiguranje i Srbija Voz.

 

Povezani članci

Prvih 10 kontejnera za potrebe trijaže i urgentnog zbrinjavanja postavljeni u Beogradu

EWB

Istraživanje: Za članstvo u EU preko polovine građana, većina vidi EU kao najvećeg donatora

EWB

Inkluzivan proces je potreban tokom planiranja i implementacije pretpristupnih fondova

EWB