fbpx
European Western Balkans
Politika

Kovač: Narodna skupština odustala od rezolucije na Bilčikov izveštaj o Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić i predsedavajuća Odborom za evropske integracije Elvira Kovač; Foto: FoNet

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije i potpredsednica Narodne skupštine Elvira Kovač izjavila je za N1 da se odustalo od rezolucije koja bi bila odgovor na izveštaj izvestioca za Srbiju Vladimira Bilčika usvojenog u Evropskom parlamentu u kojem se, između ostalog, spominju afere Krušik, Jovanjica, Telekom i Savamala.

Podsećamo, umesto da se nakon ozbiljnog upozorenja Evropskog parlamenta vlasti pozabave rešavanjem ovih afera, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić tada je izjavio da bi srpski parlament mogao odgovoriti svojom rezolucijom.

“Vi sada imate jednu situaciju gde se oni sad mešaju čak i u otvorene procese koji se vode, kao što je Jovanjica. Potpuno je moguće da ćemo i mi doneti isto neku vrstu rezolucije… Slušajte, možemo valjda i mi da donosemo rezolucije o njihovim stavovima i o njima“, kazao je pred usvajanje rezolucije predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Nakon današnje sednice Odbora za evropske integracije na kojoj se izveštaj EP razmatrao, Elvira Kovač navodi da se od te ideje odustalo.

“Na prvo čitanje izveštaja EP bili smo šokirani”, rekla je Kovač odgovarajući na pitanja novinara N1 dokle se stiglo sa najavljenom skupštinskom rezolucijom.

“Što se tiče ove teme, mislim da se ona, ne mogu da kažem da se zatvara, jer uvek moramo da pratimo preporuke i dalje radimo na tome“, pojasnila je Kovač.

Ona je zaključila da skupštinskog odgovora u vidu rezolucije neće biti.

Povezani članci

Juratović: Ne verujem da bi bilo koja zemlja tražila od Prištine da uvede takse

EWB

Helbah: Nemačka ima snažan interes da Srbiju i region uvede u EU

EWB

Holandski ambasador: Prvo napredak u vladavini prava, zatim evrointegracije

EWB