fbpx
European Western Balkans
Politika

Kristijan Danijelson u poseti Srbiji

Kristijan Danijelson; Foto: Delegacija EU u Bosni i Hercegovini

BEOGRAD – Generalni direktor Evropske komisije zadužen za proširenje, Kristijan Danijelson, stiže danas u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će se sastati sa srpskim zvaničnicima i razgovarati o napretku Srbije u pristupnim pregovorima, objavljeno je na sajtu Delegacije EU u Srbiji.

“Srbija je čvrsto na evropskom putu, do sada je otvorila 10 pregovaračkih poglavlja, a nadamo se da će do kraja godine taj broj biti još veći. Cilj moje posete je da sa predstavnicima vlasti u Srbiji razgovaram o ostvarenom napretku i daljim koracima u tom procesu”, izjavio je Danijelson uoči posete, navodi se u saopštenju.

On je dodao da se raduje susretima sa predstavnicima lokalnih vlasti u Kragujevcu i Kniću, ali da pre svega želim da čujem iskustva i viđenja poljoprivrednika, lovaca i običnih građana o budućnosti u Evropskoj uniji.

Kristijan Danijelson će veći deo prvog dana posete provesti u Kragujevcu i Kniću, gde će se sastati sa predstavnicima lokalnih vlasti i posetiti projekat usmeren na osnaživanje romske dece i otvaranje većih mogućnosti za njihovo obrazovanje koji finansira EU.

Danijelson će takođe obići i ženski manastir Grnčarica kao i poljoprivredne zadruge i jedno lovačko udruženje.

On će sutra, drugog dana posete, otvoriti Beogradski bezbednosni forum, nakon čega će održati niz sastanaka sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministarkom pravosuđa Nelom Kuburović i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem kao i ombudsmanom Zoranom Pašalićem.

Danijelson će se takođe sastati i sa patrijarhom srpskim Irinejem, objavljeno je na sajtu Delegacije EU u Srbiji.

Povezani članci

Počela primena Zakona o sprečavanju korupcije

EWB

Opozicija pozvala Evropsku komisiju da formira ekspertske grupe za rešavanje političke krize u Srbiji

EWB

Junker: Važna mi je suština, ne određivanje datuma

EWB