fbpx
European Western Balkans
Politika

Kuburović: Akcioni plan za Poglavlje 23 prioritet

BEOGRAD – Dalje sprovođenje Akcionog plana za poglavlje 23 i borba protiv korupcije su prioriteti Ministarstva pravde rekla je danas ministarka Nela Kuburović u razgovoru sa ambasadorom Nemačke u Beogradu Akselom Ditmanom.

Kako je saopšteno iz tog resora, Kuburović je naglasila da je ispunjavanje obaveza iz Akcionog plana za Poglavlje 23 prioritet.

Ona je izrazila nadu da će Narodna skupština uskoro izabrati članove Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, što će omogućiti izbor novog direktora te Agencije i završetak procesa izrade Nacrta zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Kuburović je podsetila da je u novembru 2016. godine usvojen Zakon o organizaciji nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije.

Za primenu tog Zakona, koja počinje od 1. januara 2018. godine, u toku su obuke sudija i tužilaca.

Ambasador Ditman je istakao da su okviri rada Ministarstva pravde od velike važnosti kako za evrointegracije, tako i za dalje sprovođenje reformi u oblasti pravosuđa i jačanja vladavine prava.

Ditman je naveo i da Nemačka nastavlja da podržava rad Ministarstva pravde kroz stručnu podršku u vidu eksperata, kao i kroz druge vidove saradnje.

Povezani članci

Fajon i Bilčik: Vreme je za bolje izborne uslove

EWB

Danijelson razgovarao sa Vučićem i Dačićem

EWB

Vučić: Punopravno članstvo u EU način da ostvarimo naš cilj

EWB