fbpx
European Western Balkans
Politika

Kukan: Srbija stub stabilnosti, raditi na poboljšanju slobode medija i vladavine prava

Eduard Kukan i Aleksandar Vučić; Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas u razgovoru sa predsedavajućim Delegaciji Evropskog parlamenta pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija Eduardom Kukanom da punopravno članstvo u EU predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije i naglasio da je celom regionu mesto u Evropskoj uniji, što bi doprinelo bržem ekonomskom razvoju zemalja Zapadnog Balkana.

Srpski predsednik je obavestio predsedavajućeg Delegaciji Eduarda Kukana o razlozima za prekid dijaloga sa Prištinom, naglasivši da nije ispunjena obaveza iz Briselskog sporazuma, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština.

Predsednik Vučić je naglasio da je, u skladu sa novim preporukama Venecijanske komisije, u septembru ove godine predstavljen revidirani Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa.

Predsedavajući Delegaciji Eduard Kukan je pozitivno ocenio ekonomski napredak Srbije, istakavši da su strani investitori zadovoljni poslovnom klimom u Srbiji, što Evropska unija pozdravlja.

On je naglasio da mu je drago što je Srbija stub stabilnosti u regionu i dodao da je neophodno raditi na poboljšanju situacije u oblasti vladavine prava i slobode medija.

Povezani članci

Mekalister u pismu Maji Gojković predlaže posredovanje EP među strankama u Srbiji

Tanjug

Mekalister: Srbija mora da ispuni sve uslove za članstvo

EWB

Međak: Izveštaj Evropske komisije o Srbiji je upozorenje pred isključenje

EWB