fbpx
European Western Balkans
Politika

Lideri opozicije sledeće nedelje na diskusiji u Evropskom parlamentu

BRISEL – Savez liberala i demokrata za Evropu (ALDE), jedna od poslaničkih grupa u Evropskom parlamentu, 6. februara u Briselu organizuje diskusiju o procesu evropskih integracija Srbije, u kojoj će učestvovati Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, jedan od osnivača Saveza za Srbiju i bivši ministar spoljnih poslova, kao i Dragan Đilas, jedan od osnivača Saveza za Srbiju i bivši gradonačelnik Beograda.

U diskusiji će učestvovati i Maja Vasić Nikolić, koordinatorka projektnog tima Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Uvodne govore održaće poslanici ALDE-a u Evropskom parlamentu Ivo Vajgl, izvestilac za Makedoniju i bivši ministar spoljnih poslova Slovenije i Jasenko Selimović, bivši državni sekretar u Ministarstvu za rad Kraljevine Švedske.

Savez liberala i demokrata za Evropu je četvrta po veličini poslanička grupa u Evropskom parlamentu, za koju se očekuje da na majskim izborima postigne bolji rezultat i postane nezaobilazan faktor u formiranju naredne Evropske komisije. Članice ovog evropskog saveza su partije premijera Belgije, Holandije, Luksemburga, Finske, Danske i Estonije, ali i Slovenije i Češke. Po političkim pozicijama blizak im je i predsednik Francuske Emanuel Makron.

Povezani članci

Frojdenštajn: Neutralnost neće pomoći Srbiji na putu ka EU

EWB

“Države Zapadnog Balkana treba da pokažu svetu da je demokratija pravi izbor”

EWB

Preporuke POSP-a: Potreban napredak u oblasti vladavine prave i slobode medija

EWB