fbpx
European Western Balkans
Društvo

Maja Bobić u rukovodstvu Međunarodnog evropskog pokreta

Maja Bobić, Foto: Medija Centar Beograd

BEOGRAD – Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji (EPuS) Maja Bobić izabrana je na skupštini Međunarodnog evropskog pokreta (MEP) u Briselu u najuže rukovodstvo te evropske organizacije.

Na dvodnevnoj izbornoj skupštini, održanoj 24. i 25. novembra, Bobićevoj je poveren drugi mandat na mestu članice Izvršnog odbora MEP-a.

Prethodno je na tu funkciju birana 2014. godine.

Izbor predstavlja ogromno priznanje za dosadašnji rad Pokreta, ali i veliku obavezu da ostane dosledan promociji evropskoj vrednosti i definitivnom putu Srbije ka evropskoj porodici naroda, navodi se u saopštenju EPuS.

Maja Bobić biće deo jednog od najmlađih rukovodstava u istoriji te panevropske organizacije, osnovane 1948. godine.

MEP danas okuplja 36 međunarodnih organizacija iz 30 evropskih zemalja, i u njenom okviru deluju kako organizacije civilnog društva, tako i predstavnici poslovnih zajednica, sindikata, univerziteta i lokalnih vlasti.

Ovo godine je na čelo MEP-a, kao njegova predsednica, prvi put izabrana jedna žena, poslanica Evropskog parlamenta iz Bugarske, Eva Mejdel.

Evropski pokret u Srbiji punopravni je član mreže Međunarodnog evropskog pokreta od 1993. godine i uz još 74 evropske organizacije trudi se da doprinese promociji evropskih vrednosti zasnovanih na poštovanju osnovnih ljudskih prava, principa mira, slobode i solidarnosti.

Povezani članci

Ažuriran spisak zemalja čiji građani mogu da putuju u EU, Srbija opet nije na njemu

EWB

IRI: 62% ispitanika Srbiju ne vidi ni na Istoku ni na Zapadu

EWB

Švedska pomaže Srbiji u evropskim integracijama

EWB