fbpx
European Western Balkans
Region

Matoši: Stav Hardinaja da se sva pitanja rešavaju dogovorom

Ramuš Haradinaj; Foto: Alijansa za budućnost Kosova

PRIŠTINA – Portparol kosovske vlade Halil Matoši izjavio je da će transformacija Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku odvijati u skladu sa zakonima i ustavom i u koordinaciji sa strateškim saveznicima, uključujući i NATO.

Matoši nije, međutim, želeo da komentariše izjavu potpredsednika kosovskog parlamenta iz Srpske liste, Slavka Simića, da ta patija neće podržati formiranje kosovske vojske.

On je, kako prenosi Zeri, rekao da Simićeva izjava nije tumačena. Dodao je da je stav vlade Ramuša Haradinaja da će sva otvorena pitanja biti rešavana dijalogom sa partnerima.

“Premijer Kosova nema nikakvu konkretnu procenu izjave poslanika Skupštine Kosova. Vlada Kosova je posvećena rešavanju svih otvorenih pitanja putem dijaloga sa svim političkim partijama koje su zastupljene u Skupštini i u skladu sa zakonima i ustavom”, rekao je Matoši, saopšteno je iz kosovske vlade.

Dodao je da je formiranje kosovske vojske političko i ustavno pitanje, te da pritom neće biti zanemareni aspekti unaređenja i modernizacije ovakve, kako je rekao, bezbednosne strukture.

Povezani članci

Ilindenska Makedonija najmanje prihvatljivo rešenje za Atinu

EWB

Dačić: Prevelika očekivanja od Srbije, EU jasno da kaže šta želi

EWB

Kocijančić: Mogerini sa premijerima o koracima u 2018.

EWB