fbpx
European Western Balkans
Region

Mediji: Kurti predstavio Hanu svoj program vlade

PRIŠTINA – Delegacija pokreta Samoopredeljenje, u kojoj je bio i kandidat za premijera Aljbin Kurti, predstavila je evropskom komesaru za proširenje i susedstvo Johanesu Hanu svoj program vlade u kojem stoji da taj pokret nije protiv dijaloga Beograda i Prištine, već je protiv dijaloga bez principa, preneli su prištinski mediji.

“Mi smo protiv asimetričnog dijaloga, u koji je toliko uloženo u poslednjih šest godina i koji je doneo malo rezultata, a dosta štete”, rekao je Kurti.

Delegaciju Samoopredeljenja u Briselu su predvodili lider tog pokreta Visar Imeri, a prisutan je bio i Špend Ahmeti.

Mediji su preneli da je Kurti rekao da Kosovo treba da održi dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije.

“Obavestili smo zvaničnike u Briselu da ćemo odmah početi dijalog sa kosovskim Srbima. Takođe bi trebalo da pokrenemo dijalog sa Evropskom unijom u vezi sa pregovorima s Srbijom. Mi nismo protiv dijaloga, već protiv dijaloga bez principa”, naveo je Kurti.

Kurti je, kako se navodi, takođe rekao da za sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, Samoopredeljenje ne krivi Podgoricu, nego odlazeću kosovsku vladu jer je “granica promenjena”, ne precizirajući pritom na šta tačno misli.

Kosovski mediji, međutim, nisu preneli šta je o stavovima Samoopredeljenja rekao komesar Han.

Povezani članci

Danas počinje Bledski strateški forum 

EWB

EU: Uslovno otvaranje pregovora za Makedoniju i Albaniju 2019

EWB

Han: Normalizacija odnosa sa Prištinom preduslov za Srbiju u EU

EWB