fbpx
European Western Balkans
Društvo

Međunarodna konferencija “Promene Ustava na putu do EU”

Evropski pokret u Srbiji

Koje su izmene Ustava Republike Srbije neophodne su kako bi se ostvarili uslovi za članstvo Srbije u Evropskoj uniji? Na šta se i na koji način Vlada Srbije u okviru pregovora u Poglavlju 23 (Pravosuđe i osnovna prava) obavezala? Koje je delove Ustava Evropski pokret u Srbiji uočio kao potencijalne za promenu ili dopunu? Koje je predloge na osnovu toga razvio?

Na ova, kao i druga slična pitanja biće odgovoreno tokom međunarodne konferencije „Promene Ustava na putu do Evropske unije,“ koju organizaju Evropski pokret u Srbiji, u utorak, 24. oktobra 2017. godine, u Aeroklubu (Uzun Mirkova 4, Beograd), sa početkom od 9 časova.

Pored ostalih, na konferenciji učestvuju dr Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, dr Mihailo Crnobrnja, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, E. Hendrik van den Dol, ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji, Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM), dr Stevan Lilić, Pravni fakultet, Univerzitet u Beogradu.

 

Povezani članci

Problem energetskog siromaštva u Srbiji

EWB

Obeležavanje Dana Evrope u Srbiji, zvanični prijem u Novom Sadu

EWB

Predstavljanje izveštaja o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24

EWB