fbpx
European Western Balkans
Politika

Mihajlović: Zapadni Balkan mora biti povezan zbog građana

Trst; Foto: Pixabay

BEOGRAD – Ako ne budemo povezani kao region ne možemo očekivati bolji život za naše građane, poručila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović i dodala da Zapadni Balkan mora ići zajedno.

Ona je rekla da je Srbija kada je reč o regionalnim projektima, posle samita u Trstu bliže EU, s obzirom da prvi put posle nekoliko godina od početka Berlinskog procesa jasno da postoje konkretni projekti.

“Možemo da napravimo dinamiku za infrastrukturno povezivanje, ne samo transportno već i energetsko povezivanje. Mislim da je to važno ne samo za Srbiju već i ceo region. Ako ne budemo zajedno povezani kao region ne možemo očekivati bolji život za sve naše građane”, poručila je Mihajlović u Beogradu, gde je ispratila prvi voz koji će proći obnovljenom deonicom barske pruge Resnik – Vreoci.

Mihajlović je ispratila voz zajedno s ambasadorom Crne Gore u Srbiji Branislavom Mićunovićem i poručila da Srbija zajedno možemo da rešavamo i probleme, koji je u regionu, primetila je, puno.

U tom je mislu pomenula da je Ugovor o transportnoj zajednici, koji je potpisan, važan korak za dolazak investicija i zapošljavanje, ali je ukazala je i na problem s BiH, koja taj sporazum još nije još nije potpisala.

“Mislim da će i to biti rešeno”, rekla je Mihajlović.

Povezani članci

Dačić: Početak razgovora stranaka koje ne prihvataju posredovanje EU 26. aprila

EWB

EK: Medijski pluralizam u Srbiji se mora povećavati primenom zakona

EWB

Vučić: Razgovarao sam sa Gojković, sednica parlamenta možda sledeće nedelje

EWB