fbpx
European Western Balkans
Politika

Minić: Podrška EU integracijama u Srbiji nikad nije bila manja

Jelica Minić; Foto: RCC

BEOGRAD – „Podrška EU integracijama u Srbiji nikada nije bila manja, a trenutno nema ni šefa pregovaračkog tima sa EU“, ocenila je predsedavajuća Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić na tribini “Evropska unija, bliže ili dalje” u subotu, 22. februara, piše dnevni list Danas.

Bila je to dvadeseta tribina Foruma pisaca i Građanskog demokratskog foruma (GDF). Pored Minić, na tribini je govorila predsednica Helšinskog odbora za ljudska prava Sonja Biserko, dok je tribinu moderirao predsednik IO GDF Zoran Vuletić.

Minić je naglasila da 50 odsto osoblja u Kancelariji za evropske integracije kvalifikovano za posao, ali da su ti ljudi otišli. Ona je takođe skrenula pažnju da od kada je Tanja Miščević razrešena sa pozicije šefice preovaračkog tima u septembru 2019, na tu funkciju još uvek niko nije izabran.

„Srbija je ima samo ljutu ministarku za evropske integracije”, rekla je Minić, a prenosi Danas.

Minić je ocenio da Srbija nije jedina zemlja Zapadnog Balkana koja se suočava sa problemima na planu EU integracija. Ona je navela da, kada se pogledaju izveštaji o Crnoj Gori, Srbiji i Albaniji postaje očigledno da su problemi svuda isti: bojkot parlamenta, nepovoljni uslovi za fer izbore i nedostatak slobode medija.

Povezani članci

Dragan Đilas (SSP) i Dejan Nikolić (DS) učesnici na sastanku Partije evropskih socijalista

EWB

V Dem Institut: Srbija u grupi država sa najvećim demokratskim nazadovanjem

EWB

Završen sastanak vlasti i opozicije bez posredovanja EP, mediji najavljuju izbore 3. aprila

EWB