fbpx
European Western Balkans
Politika

Ministarka Joksimović na ministarskom sastanku EU u Talinu, tema terorizam

Sven Mikser, Jadranka Joksimović, Federika Mogerini; Foto: Tanjug / Igor Skendžić / bk

TALIN – U Talinu se danas održava sastanak Saveta ministara spoljnih poslova EU na kojem učestvuje ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović, koja je po dolasku istakala da je razmena informacija o radikalizmu i radikalnog ekstremizma važna za bezbednost zemalja članica EU, ali i država kandidata.

”Mislim da je dobro da se razgovara sa zemljama kandidatima o radikalizmu i terorizmu jer to nije problem samo zemlja članica već i zemalja kandidata. Dobra saradnja i razmena mišljenja važna je za nas i našu bezbednost”, izjavila je Joksimović po dolasku na sastanak Saveta ministra spoljnih poslova EU.

Šef diplomatije Estonije, koja predsedava Savetom EU do kraja godine, Sven Mikser najavio je zajednički sastanak ministra zemalja članica i zemalja kandiata na kome će se razgovarati o prevenciji radikalizacije i borbi protiv radikalnog ekstremizma.

”To je važna tema i za zemlje članice i za zemlje kandidate. Nećemo se danas direktno baviti proširenjem EU, ali ovo je tema koja je vrlo bitna za ceo proces proširenja”, poručio je Mikser na početku drugog dana neformalnog sastanka Saveta ministra EU u Talinu.

Sastanku ministara u Talinu prisustvuje i šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Povezani članci

Sedma sednica POSP EU-Srbija: Vidan napredak Srbije ali i brojni izazovi

Katarina Anđelković

Konrad: Nemačka se nada da će Srbija uvesti sankcije Rusiji

EWB

Joksimović: Jasan napredak Srbije ka EU

EWB