fbpx
European Western Balkans
Ekonomija i Biznis

Ministarstvo finansija objavilo preliminarnu listu strukturnih reformi u cilju pripreme za pristupanje Srbije EU

Ministarstvo finansija; Foto: Mfin

BEOGRAD – U okviru procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije izradilo je preliminarnu listu strukturnih reformi u skladu sa prioritetima u okviru Poglavlja 5, za period 2021-2023, saopštili su danas iz resornog ministarstva.

“Odabrane strukturne reforme su u skladu sa prioritetima definisanim u prethodnom ERP 2020-2022, nacionalnim dokumentima, nacionalnim i regionalnim strategijama, ključnim dokumentima u procesu pristupanja Republike Srbije EU i preporukama Saveta za ekonomska i finansijska pitanja (EKOFIN Savet)”, navodi se u saopštenju.

Kako su su istakli nacrt dokumenta će biti stavljen na uvid javnosti pre zvaničnog usvajanja na Vladi Republike Srbije, nakon čega će biti dostavljen Evropskoj komisiji krajem januara 2021. godine.

ERP će biti razmotren sa predstavnicima Evropske unije, dok će u okviru ekonomskog dijaloga, na sastanku EKOFIN Saveta sa ministrima finansija i privrede, predstavnicima centralnih banaka državnih članica EU i nadležnim evropskim institucijama tokom maja 2021. godine, biti usvojene i nove preporuke učesnicima u procesu.

Povezani članci

Centar savremene politike organizuje onlajn diskusiju “Ekonomski izazovi Srbije u procesu evropskih integracija”

EWB

Negre: EIB od početka godine uložila preko 300 miliona evra u projekte u Srbiji

EWB

NKEU o ekonomskim merama za pomoć privredi: ključ je u implementaciji

EWB