fbpx
European Western Balkans
Društvo

Ministarstvo pravde: Radni tekst amandmana neće biti povučen

Ustav Republike Srbije

BEOGRAD – Ministarstvo pravde Srbije poručilo je danas da radni tekst ustavnih amanmana neće biti povučen, uz napomenu da će biti razmotreni svi predlozi i sugestije primljeni pre izrade konačnog Nacrta amandmana.

“Podsećamo da je u toku je javna rasprava o Radnom tekstu izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa nakon koje će, pre izrade konačnog nacrta amandmana, koji će biti prosleđen Venecijanskoj komisiji na mišljenje, biti razmotreni svi pristigli predlozi i sugestije”, preciziraju u Ministarstvu pravde za Tanjug.

Pojedina strukovna udružnja i sudovi, smatraju da bi radni tekst trebalo da se povuče i izradi novi, o kojem bi se otvorila nova javna rasprava.

Ministarstvo pravde je 22. januara objavilo svoj predlog izmana Ustava u oblasti pravosuđa, a javna rasprava je predviđena da traje do 8. marta.

Tokom ove rasprave održana su tri okrugla stoga u Novom Sadu, Nišu i Kragujecu, a završni, četvrti će biti održan u Beogradu u ponedeljak 5. marta.

Takođe stručna javnost i ostali zainteresovani za ustavne promene imaju mogućnost da svoje stavove, kritike, predloge i sugestije u pisanoj formi dostave Ministarstvu pravde u pomenutom roku.

Povezani članci

Matić: Ukidanje rominga u regionu 2021. godine

EWB

RTS: Zakoni doneti u procesu EU integracija – mrtvo slovo na papiru

EWB

NKEU: Komunikacija državnih organa tokom pandemije kontradiktorna, naškodila efikasnosti mera

Sofija Popović