fbpx
European Western Balkans
Pregovori

Miščević o prednostima otvaranja poglavlja 6 i 30

Tanja Miščević; Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

BRISEL – Glavna pregovaračica Srbije u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom Tanja Mišćević kaže da otvaranjem poglavlja 6 koje se odnosi na pravo privrednih društava Srbija radi na unpređenju sopstevnog poslovnog okruženja.

To će se prema njenim rečima odraziti i na investicije u Srbiji.

Mišćević, koja je prisustvovala Međuvladninoj konferenciji u Biselu, objašnjava da se kroz pregovore u poglavlju 6 stvaraju principi i sistem koji će omogućiti formiranje i funkcionisaje kompanija u Srbiji po evropskim stndardima.

Ona kaže da će se tako stvoriti uslovi koji će omogućiti da svaka kompanija ima potpuno iste uslove poslovanja bilo u Srbiji ili Nemačkoj.

“Jedna od najvaćnijih stvari jeste pitanje koje se odnosi na ubrzana plaćanja. Ta direktiva jeste jedna od suštinski važnih delova standarda u obovoj oblasti”, izjavila je Miščević u Briselu.

Kada je poglavlje 30 u pitanju Tanja Miščević objašanja da se radi o pripremi Srbije za uključivanje u jedan od najvećih svetskih trgovinskih blokova.

“Sada kada smo otvorili poglavlje radimo više na približavanju i pripremi za članstvo što znači trgovina sa celokupnim svetom”, poručila je Miščević.

Povezani članci

Danijelson: Nova poglavlja dokaz jake EU perspektive za Srbiju

EWB

Joksimović: Mekalister dolazi da čuje i našu stranu

EWB

Sastanak o Pregovaračkoj poziciji za Poglavlje 33

EWB