Miščević od oktobra zamenica generalne sekretarke Regionalnog saveta za saradnju

Tanja Miščević; Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

SARAJEVO – Tanja Miščević sa pozicije šefice pregovaračkog tima prelazi na funkciju zamenice generalne sekretarke Regionalnog saveta za saradnju (RCC) u Sarajevu, gde će početi da radi od 9. oktobra, potvrđeno je našem portalu.

Predstavnici RCC-a su za European Western Balkans izjavili da je Miščević izabrana kao najbolji kandidat od 26 prijavljenih po osnovu konkursa za poziciju zamenika generalne sekretarke Majlinde Bregu.

Pročitajte još: Tanja Miščević napušta funkciju šefice pregovaračkog tima

U proteklih 6 godina ovu funkciju obavljao je albanski diplomata Gazmend Turdiu, a dužnosti između ostalog podrazumevaju savetodavnu i koordinacionu ulogu među odeljenjima i različitim programskim i političkim aktivnostima organizacije, kao i relevantnim regionalnim i evropskim organizacijama i institucijama.

“Regionalni savet se raduje ovom pojačanju, s obzirom na dugogodišnje bogato iskustvo gospođe Miščević i srećni smo da će uskoro postati deo našeg regionalnog tima”, saopštili su iz RCC-a.

Ova organizacija počela je sa radom 2008. godine, sa sedištem u prestonici Bosne i Hercegovine. Prvi generalni sekretat bio je hrvatski diplomata Hido Biščević, zatim bivši ministar spoljnih poslova SRJ Goran Svilanović, koga je ove godine nasledila nekadašnja ministarka za evropske integracije Albanije Majlinda Bregu.