fbpx
European Western Balkans
Društvo

Miščević od oktobra zamenica generalne sekretarke Regionalnog saveta za saradnju

Tanja Miščević; Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

SARAJEVO – Tanja Miščević sa pozicije šefice pregovaračkog tima prelazi na funkciju zamenice generalne sekretarke Regionalnog saveta za saradnju (RCC) u Sarajevu, gde će početi da radi od 9. oktobra, potvrđeno je našem portalu.

Predstavnici RCC-a su za European Western Balkans izjavili da je Miščević izabrana kao najbolji kandidat od 26 prijavljenih po osnovu konkursa za poziciju zamenika generalne sekretarke Majlinde Bregu.

Pročitajte još: Tanja Miščević napušta funkciju šefice pregovaračkog tima

U proteklih 6 godina ovu funkciju obavljao je albanski diplomata Gazmend Turdiu, a dužnosti između ostalog podrazumevaju savetodavnu i koordinacionu ulogu među odeljenjima i različitim programskim i političkim aktivnostima organizacije, kao i relevantnim regionalnim i evropskim organizacijama i institucijama.

“Regionalni savet se raduje ovom pojačanju, s obzirom na dugogodišnje bogato iskustvo gospođe Miščević i srećni smo da će uskoro postati deo našeg regionalnog tima”, saopštili su iz RCC-a.

Ova organizacija počela je sa radom 2008. godine, sa sedištem u prestonici Bosne i Hercegovine. Prvi generalni sekretat bio je hrvatski diplomata Hido Biščević, zatim bivši ministar spoljnih poslova SRJ Goran Svilanović, koga je ove godine nasledila nekadašnja ministarka za evropske integracije Albanije Majlinda Bregu.

Povezani članci

Otvorena konferencija “Bezbednosni izazovi Zapadnog Balkana i Srbija”

EWB

NKEU: Produžiti rokove javne rasprave o Akcionom planu za Poglavlje 23

EWB

Usklađivanje sa Evropskom službom za zapošljavanje od velikog značaja za radnike

Sofija Popović