fbpx
European Western Balkans
Politika

Mogerini Vučiću: Vrata EU otvorena za Zapadni Balkan

Federika Mogerini; Foto: Evropska unija

BRISEL – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Briselu sa Visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini sa kojom je razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije i Zapadnog Balkana, situaciji u regionu i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine.

Mogerini je istakla da večerašnjim skupom lidera Zapadnog Balkana želi da istakne da su vrata EU otvorena za region i da podstakne regionalnu saradnju sa ciljem očuvanja stabilnosti i bržeg ekonomskog napretka svih, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Ona je pohvalila ekonomske reforme Srbije i napredak na evropskom putu, kao i konstruktivnu ulogu premijera Vučića u očuvanju regionalne stabilnosti.

Premijer Vučić je istakao važnost saradnje u regionu i naglasio da će Srbija nastaviti sa takvom odgovornom regionalnom politikom.

Istovremeno, on je izrazio zabrinutost za budućnost dijaloga Beograda i Prištine, s obzirom na razvoj političke situacije u južnoj srpskoj pokrajini i izjava kosovskih Albanaca.

Povezani članci

Han i Dali čestitali Srbiji otvaranje dva poglavlja

EWB

Opozicija: Kukan i Flekenštajn su svesni situacije, žele promene

Agencije

Vajgl: Proširenje postalo prioritet EU

EWB