fbpx
European Western Balkans
Politika

Mondolini: Srbija treba da se integriše u evropsku porodicu

BEOGRAD – Za Francusku nema nikakve sumnje da Srbija treba da se integriše u veliku evropsku porodicu i doprinosi miru i prosperitetu regiona, naveo je danas novi francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni, u poruci francuskoj zajednici u Srbiji.

Prema rečima Mondolonija, odnosi između Francuske i Srbije su zasnovani na davnašnjim, dubokim i prijateljskim vezama, obeleženim bratstvom po oružju, koje je ujedinilo dva naroda tokom Prvog svetskog rata i učvrstilo prijateljstvo.

Dostojno ćemo u 2018. obeležiti stogodišnjicu kraja Velikog rata brojnim manifestacijama, a posebno kroz obnovu Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, najavio je Mondoloni.

Slavna prošlost treba da nas podstakne da zajedno gradimo zajedničku budućnost, naveo je Mondoloni i dodao da ima ambiciju da, “osnaženi izuzetnim istorijskim vezama između dveju zemalja, i dalje jačamo partnerstvo na političkom, ekonomskom i kulturnom planu i pomognemo Srbiji da se približi Evropskoj uniji, što je njen strateški cilj”.

To je zahtevan put, ali ga vredi preći, ocenio je Mondoloni.

Povezani članci

Brnabić: EU je mesto gde želimo da budemo

EWB

Kosovski parlament većinom glasova usvojio Platformu za dijalog

EWB

Vučić razgovarao sa Varheljijem o pomoći EU Srbiji i saradnji u suzbijanju COVID-19

EWB