fbpx
European Western Balkans
Društvo

Konferencija “Na putu ka EU i zdravoj životnoj sredini”

BEOGRAD – Koji su izazovi sa kojima se Srbija suočava u procesu pristupanja Evropskoj uniji u vezi sa Pregovaračkim poglavljem 27, koje se tiče zaštite životne sredine? Koji su postojeći izazovi u pogledu finansiranja zaštite životne sredine na lokalnom nivou? Kakvi su rezultati istraživanja na ovu temu?

Ova i druga pitanja biće razmatrana na konferenciji “Na putu ka EU i zdravoj životnoj sredini”, organizovanoj od strane Centra za evropske politike.

Na konferenciji će učestvovati Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, zamenik ambasadora Kraljevine Švedske Joakim Vern, ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sem Fabrici, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji Tanja Miščević i predsednik Državne revizorske institucije Srbije (DRI) Radoslav Sretenović.

Takođe, biće predstavljen i pregled ključnih rezultata CSOnnect institucionalnog granta, kao i predstavljanje ključnih rezultata istraživanja na temu finansiranja zaštite životne sredine na lokalnom nivou.

Konferencija će se održati u ponedeljak 23. oktobra od 11.00 do 14.00 u hotelu Zira.

Povezani članci

Javno čitanje izveštaja Evropske komisije: Srbija stagnira na putu ka EU

EWB

Šib i Fabrici: Srbija mora da radi na vladavini prava kako bi otvorila poglavlja

EWB

Mera Vlade Srbije iz vanrednog stanja proglašena neustavnom

EWB