fbpx
European Western Balkans
Društvo

Nacionalni konvent o EU sutra o ekonomskim merama za posledice COVID-19

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ministar finansija Siniša Mali; Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

BEOGRAD – Nacionalni konvent o Evropskoj uniji, zajedničko telo više od 700 organizacija civilnog društva, sutra u podne će održati video-sastanak na temu “Program ekonomskih mera usmerenih ka otklanjanju posledica izazvanih COVID-19”.

Tom prilikom biće predstavljen uporedni prikaz mera koje su usvojile države članice EU, zemlje Zapadnog Balkana i Vlada Republike Srbije, nakon čega će uslediti diskusija o njima. Učesnici će raspravljati o tome na koga su mere primarno usmerene, načini implementacije i potencijalni efekti.

Sastanku će prisustvovati članovi Radnih grupa za Poglavlje 8: Konkurencija, Poglavlje 16: Oporezivanje i Poglavlje 20: Preduzetništvo i industrijska politika.

Vlada Srbije predstavila je program ekonomskih prošle nedelje, usmeren na očuvanje zaposlenosti i pomoć u održavanju likvidnosti tokom krize.


Sednica se održava u okviru projekta „Pripremi se za učešće“ koji sprovode CEP, NALED i portal European Western Balkans, uz podršku Evropske komisije, sa fokusom na proučavanje ekonomskih pitanja u procesu pristupanja Srbije EU i aktivno uključivanje organizacija civilnog društva u pregovore o pristupanju u odabranim ekonomskim poglavljima.

Povezani članci

Srbija od danas punopravni član programa “Erazmus +”

EWB

Revizija Akcionog plana za Poglavlje 23 do jeseni

EWB

Nedovoljan napredak Srbije u poglavljima 23 i 24

EWB