fbpx
European Western Balkans
Izdvojeno U dve reči

Naših prvih pet godina sa vama

Dragi naši čitaoci,

Sa radošću vas obaveštavamo da portal European Western Balkans slavi pet godina svog postojanja! Zahvalni smo vam što ste bili uz nas, pratili i podržavali naš rad proteklih godina.

Od skromnog početka i pokretanja portala sredinom 2014. godine, uspeli smo da postanemo relevantan izvor informacija u regionu Zapadnog Balkana i Evropskoj uniji.

Pravovremeno i tačno smo vas izveštavali o evropskim intergacijama, spoljnim politikama država regiona i stanjima demokratija u njima. Nisu nam promakle ni teme iz oblasti regionalne saradnje, bezbednosti, slobode medija, ekonomije, pravosuđa, zaštite životne sredine i mnoge druge koje smo smatrali važnim za život građana.

Do sada smo uradili preko 290 intervjua sa najvažnijim zvaničnicima, stručnjacima, političarima, aktivistima, predstavnicima nevladinih organizacija i profesorima, kako iz Srbije i regiona, tako iz Evropske unije i dalje. Više od 12 ministara spoljnih poslova Evropske unije, zajedno sa 17 ministara spoljnih poslova regiona dalo je intervjue i pisalo za naš portal. Objavili smo i preko 310 autorskih članaka o najaktuelnijim pitanjima koja su vas interesovala. Naš sadržaj bio je objavljen u najvećim medijima regiona i EU.

U proteklih pet godina, bili smo prisutni na najvažnijim događajima nevladinih organizacija, vlada regiona i država članica Evropske unije i izveštavali vas o tome.

Strateški smo medijski partneri Beogradskog bezbednosnog foruma – najznačajnijeg događaja u ovom delu Evrope. Pored izveštavanja sa bitnih događaja, organizovali smo i pomogli u organizaciji više od 50 događaja u sedam zemalja. Prvi smo napravili javnu prezentaciju najbitnijeg regionalnog strateškog dokumenta Evropske unije – Strategije proširenja Evropske unije 2018. godine.

European Western Balkans jedini je organizovao praćenje evropskih izbora u državi koja nije članica EU.

Sve to prethodnih pet godina radili smo vođeni samo jednom željom – da vam približimo proces evropskih integracija i da pričamo o temama koje su važne.

Sa željom da i u narednim godinama budemo vaš izbor informisanja o Zapadnom Balkanu i evropskim integracijama, u čast petogodišnjice, portal European Western Balkans ima zadovoljstvo da vam predstavi svoju mobilnu aplikaciju!

Aplikaciju možete da preuzmete:

Aplikacija je na engleskom jeziku, a ukoliko želite da primate obaveštenja o najvažnijim vestima na srpskom jeziku, dovoljno je da u podešavanjima aplikacije odaberete tu opciju.

Uz pomoć aplikacije ćete jednostavnije moći da pratite trenutne teme sa našeg portala, dok ćete uz pomoć obaveštenja biti u toku sa najaktuelnijim dešavanjima u procesu evropskih integracija Srbije.

Zahvalni na vašoj podršci,

Vaš European Western Balkans

Povezani članci

„Srbija i Grčka su stubovi stabilnosti u regionu“

Marina Zec

Fridom haus: SNS konstantno ugrožava politička prava i građanske slobode

EWB

Srbija kao ekološka crna tačka Evrope, šta je potrebno za usaglašavanje sa EU?