fbpx
European Western Balkans
Izdvojeno Politika

Novi rok za usklađivanje sa zakonodavstvom EU – kraj 2021.

Zastave Srbije i Evropske unije; Foto: Evropska unija

NOVI SAD – Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Srbija započela treću reviziju nacionalnog dokumenta za usvajanje pravnih tekovina EU, kojim se Srbija obavezuje da će do 2021. godine u potpunosti uskladiti svoje zakonodavstvo sa Evropskom unijom.

Joksimović je u intervjuu za RTV navela da je pre nekoliko godina usvojila dokument koji obavezuje da Srbija u potpunosti uskladiti zakonodavstvo sa EU do kraja 2018. godine, ali da je to bio, kako je rekla, verovatno ambiciozan rok.

”’Pošto su se okolnosti menjale revidirali smo akcione planove i datume, a nedavno smo počeli treću reviziju nacionalnog dokumenta za usvajanje pravnih tekovina i sada je određen realističniji rok, a to je kraj 2021.godine” , objasnila je Joksimović.

Ona je dodala da je postojeći Akcioni plan, koji kako je rekla, još nije revidiran, predviđao ustavne reforme do kraja 2017.godine koje se tiču ciljanih reformi pravosuđa u načinu izbora tužilaca i sudija u cilju veće nezavisnosti i efikasnosti.

Povezani članci

[VIDEO] Zamrznuti konflikt nije rešenje, EU se “uspavala”

EWB

EWB SCREENING / Vladimir Pavićević: Cetinjska dešavanja dala Krivokapiću novu šansu

EWB SCREENING

Završen drugi sastanak Kurtija i Vučića, jedini dogovor da se dijalog nastavlja

EWB