fbpx
European Western Balkans
Izdvojeno Politika

Novi rok za usklađivanje sa zakonodavstvom EU – kraj 2021.

Zastave Srbije i Evropske unije; Foto: Evropska unija

NOVI SAD – Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Srbija započela treću reviziju nacionalnog dokumenta za usvajanje pravnih tekovina EU, kojim se Srbija obavezuje da će do 2021. godine u potpunosti uskladiti svoje zakonodavstvo sa Evropskom unijom.

Joksimović je u intervjuu za RTV navela da je pre nekoliko godina usvojila dokument koji obavezuje da Srbija u potpunosti uskladiti zakonodavstvo sa EU do kraja 2018. godine, ali da je to bio, kako je rekla, verovatno ambiciozan rok.

”’Pošto su se okolnosti menjale revidirali smo akcione planove i datume, a nedavno smo počeli treću reviziju nacionalnog dokumenta za usvajanje pravnih tekovina i sada je određen realističniji rok, a to je kraj 2021.godine” , objasnila je Joksimović.

Ona je dodala da je postojeći Akcioni plan, koji kako je rekla, još nije revidiran, predviđao ustavne reforme do kraja 2017.godine koje se tiču ciljanih reformi pravosuđa u načinu izbora tužilaca i sudija u cilju veće nezavisnosti i efikasnosti.

Povezani članci

Crta: Mere predložene tokom dijaloga uz posredovanje evroparlamentaraca nedovoljne

EWB

[EWB intervju] Ordanovski: Ulazak u NATO doneo bi veću stabilnost Makedoniji

EWB Saradnici

Konačni rezultati parlamentarnih izbora u Crnoj Gori – opozicija ima većinu glasova

EWB