fbpx
European Western Balkans
Društvo

O budućnosti dijaloga Beograda i Prištine i novim učesnicima na sutrašnjem panelu

Ričard Grenel; Foto: Ambasada SAD u Nemačkoj

BEOGRAD – Novi razvoj događaja u dijalogu Beograda i Prištine, posebno od uključivanja dva specijalna izaslanika SAD, biće u fokusu sutrašnjeg panela pod nazivom “Beograd, Priština i Zapad – Ubrzavanje istorije?”, u organizaciji Evropskog fonda za Balkan, Fakulteta političkuh nauka i Savetodavne grupe Balkan u Evropi (BiEPAG).

Fokus panela biće na ključnim događajima koje su se do sada odigrali i koji se mogu očekivati u procesu rešavanja odnosa Srbije i Kosova. Učesnici će raspravljati o nekoliko bitnih tema, uključujući i uticaj promene aktera u procesu, predlog promene granica i razmene teritorija i stav stanovništva u pogledu budućih rešenja.

Panel će se održati na Fakultetu političkih nauka u Beogradu u petak, a otvoriće ga dekan Dragan Simić i izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Aleksandra Tomanić.

Govornici na panelu biće Donika Emini, izvršna direktorka platforme CiviKos i članica BiEPAG-a, Dorotea Gizelman, zamenica ambasadora Nemačke u Srbiji, Edvard Džozef, viši saradnik Škole za napredne međunarodne studije Džon Hopkins i Nikola Jović, asistent na FPN-u.

Moderator panela biće Nikola Burazer, izvršni urednik portala European Western Balkans.

Povezani članci

Istraživanje: Srbija jedina zemlja regiona koja više veruje svojoj vladi nego EU

EWB

Konferencija „Trgovinski odnosi EU-Japan: Šta Srbija može da nauči iz ovog partnerstva?“

EWB

Ključ prosperiteta nalazi se u Briselu, a ne u Pekingu, Moskvi ili Ankari

Tanjug