fbpx
European Western Balkans
Društvo

Održana obuka o kreiranju javnih politika u okviru projekta “Pripremi se za učešće”

Beograd; Foto: Flickr / Milos Bogdanovic

BEOGRAD – Civilno društvo može da odigra ključnu ulogu u početnim fazama kreiranja javnih politika, zaključeno je na obuci “Unapredite veštine istraživanja javnih politika i ostvarite uticaj u procesu njihovog zagovaranja i kreiranja”.

Tema radionice bila je upoznavanje sa ciklusom i elementima javnih politika.

Poseban akcenat stavljen je na oblasti i faze u donošenju javnih politika u kojima organizacije civilnog društva mogu značajno da doprinesu, ali i šta je ono što Evropska unija od Srbije zahteva kada su u pitanju standardi i principi u oblasti kreiranja javnih politika.

Učesnici obuke o ovim temama i iskustvima organizacija civilnog društva u ovim procesima razgovarali su sa programskom direktorkom Centra za evropske politike (CEP) Milenom Lazarević.

Obuka je organizaovana u okviru projekta “Pripremi se za učešće P2P, koji sprovode Centar za evropske politike, Nacionalna alijanska za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Centar savremene politike (CSP) preko portala Europan Western Balkans. Cilj projekta je da se omogući različitim segmentima civilnog društva da aktivno učestvuju u procesu pregovora sa EU, kako bi se proces u potpunosti otvorio prema građanima. Projektne aktivnosti usmerene su na odabrana ekonomska poglavlja i Program ekonomskih refrmi (ERP) kroz Nacionalni konvent o EU.

 

Povezani članci

Izveštaj o ljudskim pravima u Srbiji za 2022: Nepovoljne društveno-političke okolnosti za ostvarivanje ljudskih prava

EWB

Koalicija PrEUgovor: Na 179 pitanja dobili smo 0 odgovora

EWB

Beogradski Prajd održan bez bezbednosnih incidenata

EWB