fbpx
European Western Balkans
Politika

Održana prva sednica Radne grupe za podršku unutrašnjem dijalogu

Prva sednica Radne grupe za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu; Foto: Tanjug / Filip Karinčanić

BEOGRAD – Danas je održana prva sednica Radne grupe za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu o Kosovu, a njen zadatak je da se saberu mišljenja iz najšireg društvenog spektra, ističe predsednik Radne grupe Marko Đurić.

Ðurić je podsetio da se insistira da se ovaj dijalog vodi na više nivoa, da bude odgovoran i da ima jasno definisane ciljeve,

Takođe, i da je jedan od imperativa da bude vođen u okvirima realnog, sa jasno definisanim ciljevima koji vode u budućnost, a ne u sukobe.

Ðurić kaže da je pred njima zadatak da kroz nadležnosti svih resora koji su zastupljeni, “sagledaju koje su to institucije, društvene grupe i ustanove koje mogu da pomognu državi Srbiji u jačanju institucionalnog kapaciteta za bavljenje pitanjem KiM”

“Pokušaćemo da podstaknemo i one koji do sada nisu u javnosti iznosili svoje stavove o različitim aspektima kosovskog pitanja”, kaže Ðurić.

On dodaje da će rasprava biti “široko postavljena”.

“Ona treba da obuhvati državne institucije, akademsku javnost, predstavnike različitih organizacija građanskog društva, i što je moguće više i običnih građana”, navodi Ðurić i dodaje da će o konkretnim načinima rada grupe više reči biti u budućnosti.

Povezani članci

Međak: Evropske integracije nisu prioritet Srbije

EWB SCREENING

Biber: Mogerini izgubila kredibilitet, za nastavak dijaloga čeka se nova Komisija

EWB

Nacrt izveštaja EK o Srbiji: Politička polarizacija, ograničen napredak u pravosuđu

EWB