fbpx
European Western Balkans
Društvo

Održana Taeks radionica strateškog komuniciranja o evropskim integracijama

Foto: MEI

BEOGRAD – U organizaciji Taeks odeljenja Generalnog direktorata Evropske komisije za evropsku susedsku politiku i pregovore o proširenju u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, održana je dvodnevna radionica strateškog komuniciranja o evropskim integracijama.

Cilj radionice je jačanje kapaciteta državne uprave u pogledu komuniciranja o EU, procesu evropskih integracija i koristima koje građani imaju u svakodnevnom životu, kao i identifikovanje izazova u sprovođenju komunikacionih aktivnosti. Poseban naglasak stavljen je na pitanja strateškog komuniciranja u praksi, izrade strategije komunikacije, digitalnog komuniciranja i strateškog korišćenja društvenih mreža.

Radionicu je otvorila pomoćnica ministra za evropske integracije Tamara Delić, koja je istakla značaj ovakvih događaja za unapređenje sistemske i ciljane koordinacije komunikacionih aktivnosti Vlade sa građanima, posebno kada je reč o evropskim integracijama i korišćenju EU fondova. Govoreći o važnosti javnog dijaloga u ovoj oblasti, ona je ukazala „da je jasno da Evropska unija i nacionalne Vlade moraju da rade zajedno, kao i da strateška komunikacija podrazumeva aktivnu razmenu sa lokalnim organizacijama, civilnim društvom i ekonomskim akterima, a sve s ciljem razvijanja poverenja kroz intenzivan, evrorealističan dijalog sa građanima“.

Ključne poruke radionice izneli su Pol-Anri Prese iz Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Jelena Stevanov iz Ministarstva za evropske integracije, koja je tom prilikom naglasila značaj Taeks programa za jačanje administrativnih kapaciteta državne uprave i pozvala prisutne da koriste ekspertsku pomoć koju pruža Evropska komisija u okviru ovog instrumenta pomoći.

Povezani članci

Počela javna rasprava o izmeni Zakona o nacionalnim savetima

EWB

Žiofre: Lažni izveštaji o smanjenju ulaganja u civilno društvo

EWB

Vejvoda: Za Zapadni Balkan EU je samo prednost

Sofija Popović