fbpx
European Western Balkans
Izdvojeno Region

Omladinski forum Zapadnog Balkana “Povezivanje omladine – Korak napred”

Omladinski forum u Trstu; Foto: Evropska komisija

TRST – Mobilnost omladine, inkluzija, preduzetništvo i učešće mladih biće teme o kojima će se razgovarati na ovogodišnjem Omladinskom forumu Zapadnog Balkana Povezivanje omladine – Korak napred”, koji će se održati 11. i 12. jula u Trstu, na marginama Samita Zapadnog Balkana.

Nakon plenarnog zasedanja sa visokim zvaničnicima, učesnici će biti podeljeni u četiri radne grupe kako bi diskutovali o prethodno pomenutim temama i izazovima koji predstavljaju prioritete u regionu.

Takođe, učesnici će razgovarati i o radu Regionalne kancelarije za saradnju mladih, Programu za mlade profesionalce Zapadnog Balkana, programu mobilnost mladih profesionalaca i Erasmus + programu.

U toku foruma, mladi će imati priliku za dijalog sa političkim liderima iz EU i Zapadnog Balkana, uključujući i dijalog komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom. Takođe, imaće priliku da liderima predstave glavne nalaze njihovih radnih grupa.

Omladinski forum čini jedinstvenu platformu za dijalog i razmenu ideja, koja spaja 60 mladih ljudi iz regiona Zapadnog Balkana i članica Evropske unije, kako bi razmatrali zajedničke izazove i radili na rešavanju problema. Forum je organizovan od strane Evropske komisije i italijanske vlade, uz podršku Evropskog omladinskog foruma i Resursnog centra Jugoistočne Evrope (SALTO).

Povezani članci

[Video] Berlinski proces: Motivacija ili odvlačenje pažnje balkanskim državama?

EWB

Rizik i cena: razgraničenje i šta nakon njega

Marko Savković

Marković: Crna Gora i Srbija izuzetno važne za stabilnost Zapadnog Balkana

EWB