fbpx
European Western Balkans
Društvo

Organizacije civilnog društva razgovarale sa Bilčikom o situaciji u Srbiji

Vladimir Bilčik; Foto: Twitter / VladoBilcik

BEOGRAD – Sedam organizacija civilnog društva danas je održalo video sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom o situcaiji u Srbiji uoči izbora 21. juna.

U razgovoru su učestvovali Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), Centar savremene politike (CSP), Evropski pokret u Srbiji (EMINS), Centar za evropske politike (CEP), Centar za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC) i Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM).

Ovih sedam organizacija nedavno je uputilo apel Vladi Srbije da pokrene ozbiljan društveni dijalog o stanju i budućnosti demokratije u Srbiji, kao i da uloži napor u pravcu obezbeđivanja uslova za unapređenje demokratije i slobode medija. Iste organizacije poslale su u februaru svoje predloge za reformu procesa proširenja.

Teme razgovora sa Vladimirom Bilčikom bile su izborni uslovi, evropske integracije Srbije i naredni izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji.

Bilčik je, zajedno sa predsedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanjom Fajon, proteklih nedelja održao sastanke sa članovima Vlade Srbije, predsednicom Narodne skupštine i drugim predstavnicima civilnog društva o ispunjenosti uslova za održavanje fer izbora u Srbiji.

Povezani članci

Ambasada Kraljevine Norveške i Balkanski fond za demokratiju nastavljaju podršku organizacijama civilnog društva u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji

EWB

Pripremi se za učešće: Otvoren poziv za dodelu malih grantova

EWB

Pored napretka u procentu usaglašenosti sa spoljnom politikom EU, važno da Srbija bude pouzdan partner

EWB