fbpx
European Western Balkans
Društvo

Organizacije civilnog društva sa Tanjom Fajon: Obnoviti dijalog nakon izbora

Tanja Fajon; Foto: Evropska unija

BEOGRAD – Sedam organizacija civilnog društva održalo je danas video sastanak sa poslanicom u Evropskom parlamentu Tanjom Fajon, predsedavajućom Delegacije EP za Srbiju.

Teme razgovora ticale su se stanja demokratije i medija u Srbiji uoči izbora 21. juna, kao i trenutnog stanja procesa evropskih integracija Srbije.

“Organizacije su uputile jasan poziv za pomoć njihovoj državi i nakon izbora jer je situacija, kako kažu, veoma zabrinjavajuća. Moramo da obnovimo dijalog, Srbija mora da ostane na evropskom putu”, napisala je Fajon na tviteru.

U razgovoru su učestvovali Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), Centar savremene politike (CSP), Evropski pokret u Srbiji (EMINS), Centar za evropske politike (CEP), Centar za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC) i Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM).

Ove organizacije su tokom protekle dve nedelje održale sastanke sa predstavnicima Evropskih zelenih i liberala, kao i izvestiocem za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

Povezani članci

Izveštaj Evropske komisije uručen Nacionalnom konventu o EU

EWB

Majstorović: Bugarsko predsedavanje EU prilika za Srbiju

EWB

PrEUgovor: Ubrzano sprovođenje formalnih reformi, još uvek nema opipljivih rezultata

EWB