fbpx
European Western Balkans
Društvo

Otvoren Festival evropskog filma u beogradskom EU info centru

EU Info centar logo

BEOGRAD – Projekcijom rumunskog filma „Rođendan“ u Beogradu je 30. januara počeo 7. Festival evropskog filma, tokom koga će narednih 10 dana publici biti prikazano 27 filmova iz 20 zemalja Evrope.

Festival evropskog filma otvoren je u maju prošle godine u Zaječaru pod motom „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost“ i nakon gostovanja u 14 gradova, završava se projekcijama u Beogradu u prostorijama EU info centra.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici istakao je da festival čije je filmove širom zemlje videlo više od 6.000 posetilaca sada i u završnici u Beogradu donosi najbolje od evropske kinematografije.

Prema njegovim rečima, inicijativa otkrivanja i istraživanja srpske i evropske kulturne baštine kroz film se nastavlja i ove godine.

Ambasadorka Rumunije u Srbiji Kristina-Oana Popa istakla je da je kinematografija Rumunije ostvarila izvanredan povratak u proteklih 15 godina.

Kao članica i predsedavajuća EU, prepoznajući moć kulture, želimo da pokažemo da nas kultura ujedinjuje u različitostima, poručila je Popa.

Povezani članci

Istraživanje Ministarstva za evropske integracije: Za članstvo u EU 55% građana

EWB

Četiri ključne teme julskog Samita u Poznanju

EWB

Evropske organizacije za zaštitu uzbunjivača pratiće proces Aleksandra Obradovića

EWB