fbpx
European Western Balkans
Bezbednost Izdvojeno

Peta Beogradska NATO nedelja 16. i 17. novembra

CEAS logo; Foto: Facebook / CEAS Srbija

BEOGRAD – Peta Beogradska NATO nedelja, u organizaciji Centra za evroatlantske studije (CEAS) u Beogradu, biće održana 16. i 17. novembra, a glavne teme biće novo geostrateško okruženje, povećana saradnja između NATO-a i EU, kao i njen značaj za Srbiju i Zapadni Balkan.

U saradnji sa Internacionalnim republikanskim institutom (IRI) u okviru BEACON projekta, CEAS organizuje i zajednički panel (panel V) koji će se baviti trenutnim stanjem balkanskog medijskog okruženja, navodi se u saopštenju Centra.

Kako najavljuje organizator, među ključnim govornicima na ovogodišnjoj Beogradskoj NATO nedelji su Tačan Ildem, pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju, Branimir Filipović, vršilac dužnosti pomoćnika spoljnih poslova za bezbednosnu politiku u Ministarstvu spoljnih poslova, general potpukovnik Bendžamin Hodžis, komandant kopnene vojske SAD za Evropu.

Takođe, među učenicima se očekuju i Alesandro Minuto Rico, direktor NATO Difens Koledž fondacije i bivši zamenik Generalnog sekretara NATO, Kristi Raik, sa Finskog instituta za međunarodne poslove, koautor – Nova era EU-NATO saradnje, Jelena Milić, direktorka CEAS-a, Stefano Stefanini, Atlanstki savet SAD; Ðimpaolo Di Paola, bivši predsedavajući vojnog komiteta NATO i Robert Pšecel, viši zvaničnik za Rusiju i Zapadni Balkan, NATO odeljenje za javnu diplomatiju.

Beogradska NATO nedelja je podržana od strane Odeljenja za javnu diplomatiju NATO, a ovogodišnji događaj je dobio podršku i Američke ambasade u Srbiji.

Povezani članci

Sankcije SAD: Srbija između šverca oružja i saradnje sa Rusijom

Filip Lukić

[VIDEO] Vlajkov: Zapadni Balkan nije zaboravljen od strane Evropske unije

EWB

Odlaganje usvajanja Zakona o istopolnim zajednicama je posledica nedostatka političke volje

Sanja Petrov