fbpx
European Western Balkans
Bezbednost

Peta Beogradska NATO nedelja 16. i 17. novembra

CEAS logo; Foto: Facebook / CEAS Srbija

BEOGRAD – Peta Beogradska NATO nedelja, u organizaciji Centra za evroatlantske studije u Beogradu, biće održana 16. i 17. novembra.

Glavne teme biće novo geostrateško okruženje, povećana saradnja između NATO-a i EU, kao i njenog značaja za Srbiju i Zapadni Balkan, navodi se u saopštenju Centra.

U saradnji sa Internacionalnim republikanskim institutom (IRI) u okviru BEACON projekta, CEAS organizuje i zajednički panel (panel V) koji će se baviti trenutnim stanjem balkanskog medijskog okruženja.

Među ključnim govornicima na ovogodišnjoj Beogradskoj NATO nedelji su, kako najavljuje organizator: Tačan Ildem, pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju, Branimir Filipović, vršilac dužnosti pomoćnika spoljnih poslova za bezbednosnu politiku u Ministarstvu spoljnih poslova, general potpukovnik Benjamin Hodges, bivši komandant kopnene vojske SAD za Evropu.

Takođe, među učenicima su i Alesandro Minuto Rico, direktor NATO Defense College fondacije i bivši zamenik Generalnog sekretara NATO, Kristi Raik, sa Finskog instituta za međunarodne poslove, koautor – Nova era EU-NATO saradnje, Jelena Milić, direktorka CEAS-a, Stefano Stefanini, Atlanstki savet SAD; Ðimpaolo Di Paola, bivši predsedavajući vojnog komiteta NATO i Robert Pšecel, viši zvaničnik za Rusiju i Zapadni Balkan, NATO odeljenje za javnu diplomatiju.

Beogradska NATO nedelja je podržana od strane Odeljenja za javnu diplomatiju NATO, a ovogodišnji događaj je dobio podršku i Američke ambasade u Srbiji.

Povezani članci

Junker: EU da učini više za svoju bezbednost

EWB

NATO posvećen izgradnji jakog partnerstva sa Srbijom

EWB

Stoltenberg u Srbiji od 6. do 8. oktobra

EWB