fbpx
European Western Balkans
Poljoprivreda i ruralni razvoj

Podrška Italije i EU poljoprivredi Srbije

Foto: Evropski parlament

BEOGRAD – Danas je zvanično otvoren tvining projekat kojim se pruža podrška srpskim nadležnim organima u usklađivanju zakonskih normative vezanih za priznavanje sorti poljoprivrednog bilja sa evropskim zakonima, saopštila je Ambasada Italije u Srbiji.

Projekat vode Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Ministarstva poljoprivredne, prehrambene i šumarske politike Italije, a finansira se iz IPA fondova Evropske unije sa 800.000 evra.

Aktivnosti koje su počele u junu 2017. godine i trajaće do decembra 2018. tiču se pre svega opisivanja, zaštite i registracije autohtonog poljoprivrednog bilja Srbije i to je, u poslednjih šest godina, četvrti tvining projekat koji vodi, ili u njemu učestvuje, Ministarstvo poljoprivrede Italije.

„Ovaj projekat pokazuje da se proces pristupanja Evropskoj uniji tiče konkretnih stvari koje utiču na svakodnevni život građana, u ovom slučaju onih koji rade u poljoprivredi, koja je od strateškog značaja za srpsku ekonomiju”, rekao je na otvaranju projekta ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, saopštila je italijanska ambasada.

Povezani članci

Najavljeni konkursi za IPARD sredstva za ruralni razvoj

EWB

Srbija mora da ublaži stav po pitanju zabrane gajenja GMO

EWB

Nedimović: Ispunjeni uslovi za IPARD, konkurs krajem novembra

EWB