fbpx
European Western Balkans
Izdvojeno U dve reči

Policija zabranila šetnju u okviru Europrajda zakazanu za subotu

BEOGRAD – Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo je održavanje Parade ponosa, šetnje u okviru Evroprajda 2022, koja je bila zakazana za subotu, 17. septembra.

Kako prenosi N1, zvaničan razlog za ovakvu odluku policije je bezbednost, jer je za taj isti dan najavljen drugi kontra skup, te da postoji mogućnost skupa dve grupe. Iako se spekulisalo da bi MUP mogao da izmeni rutu šetnje, konačna odluka je potpuna zabrana.

Organizatori Europrajda kratko su saopštili da im u utorak policija im je dostavila zvanično rešenje o zabrani planirane šetnje. Organizacioni tim Europrajda dodao je da će iskoristiti sve pravne lekove i uložiti žalbu na ovakvu odluku Ministarstva unutrašnjih poslova. Prema slovu zakona, tim Europrajda ima rok od 24 časa da uloži žalbu na odluku MUP-a, a ukoliko žalba bude odbijena sledeća instanca je Upravni sud. Više detalja biće poznato danas u toku dana.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja naciji u subotu rekao da će MUP doneti odluku 72 sata od planirane šetnje.

 

Povezani članci

Rinkevičs: Zemlje kandidati da usklade spoljnu politiku sa EU

EWB

Zajedničkim snagama

Emanuel Makron

Kmezić: ETIAS nije viza, Zapadni Balkan da nastupi zajednički da bude izuzet

EWB