fbpx
European Western Balkans
Politika

Poslanici EP danas u Narodnoj skupštini, ipak sastanak sa Vučićem i Brnabić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa poslanicima Evropskog parlamenta; Foto: FoNet

BEOGRAD – Poslanici Evropskog parlamenta, Vladimir Bilčik i Matjaž Nemec, borave u poseti Beogradu, u okviru nove faze dijaloga u Narodnoj skupštini, koja podrazumeva pripremu za uspostavljanje procesa olakšavana dijaloga unutar Parlamenta.

Delegacija EP sastaje se najpre sa predsednikom Skupštine Vladimirom Orlićem, dok je za 10 sati zakazan sastanak sa šefovima poslaničkih grupa i zamenika šefova poslaničkih grupa svih partija u Skupštini.

Kako European Western Balkans nezvanično saznaje evroparlamentarci bi ipak trebalo posle podne da se sastanu i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali i premijerkom Srbije Anom Brnabić iako je sinoć iz vlade saopšteno da se sastanak pomera. U prvobitnoj agendi, do koje je došao EWB sastanak sa Brnabić je bio potvrđen, međutim u četvrtak uveče iz Vlade su saopštili da se sastanak iz tehničkih razloga pomera.

Osim sastanka sa predsednikom i premijerkom, poslanici Evropskog parlamenta imaće susret i sa ministarkom za evropske integracije Tanjom MIščević, kao i ambasadorima EU u Srbiji.

Povezani članci

“Koja je uloga i značaj think tank organizacija danas?”

EWB

Haradinaj: Zbog poređenja Kosova i Katalonije teže do ZSO

EWB

Fabrici: Brisel se zalaže za postizanje sporazuma koji će biti pravno obavezujući

EWB