fbpx
European Western Balkans
Politika

Poslanici iz regiona na okruglom stolu sa evropskim poslanicima u utorak

Evropski parlament; Foto: Evropska unija

BRISEL – Poslanici u Evropskom parlamentu diskutovaće sutra u Briselu o procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana sa poslanicima u nacionalnim parlamentima regiona.

Kako saznaje European Western BalkansNarodnu skupštinu Srbije predstavljaće Vesna Marković (SNS), Gordana Čomić (DS), Nenad Čanak (LSV) i Milorad Mijatović (SDPS).

Okrugli sto otvoriće predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli, nakon koga će se obratiti Oliver Varhelji, novi evropski komesar za susedstvo i proširenje, u svojoj prvoj zvaničnoj poseti Evropskom parlamentu u svojstvu komesara.

Nakon uvodnih obraćanja, održaće se razmena stavova o trenutnim izazovima i budućem obliku politike proširenje EU između poslanika u Evropskom parlamentu, uključujući lidere političkih i parlamentarnih grupa, zajedno sa poslanicima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije.

Deo događaja otvoren za javnost otvoriće evropski poslanik Tonino Picula, izvestilac za Crnu Goru i predsedavajući radnom grupom Odbora za spoljne poslove EP za Zapadni Balkan. Drugi izvestioci, izvestioci iz senke i predsedavajući delegacija EP takođe će učestvovati u diskusiji.

Povezani članci

Bogovič: Reforme su ulaznica za EU klub

EWB

Viola fon Kramon: Treba nam proevropska Srbija

EWB

Švedski poslanici u poseti Narodnoj skupštini 

EWB