fbpx
European Western Balkans
Dijalog Beograda i Prištine

Poslanici “Srpske liste” zatvorili se u Skupštini Kosova, žele sastanak sa Hanom

Skupština Kosova; Foto: Skupštna Kosova

PRIŠTINA – Poslanik Srpske liste (SL) Saša Milosavljević izjavio je juče da su se poslanici SL zatvorili u zgradi kosovske skupštine da bi mirno protestovali i inicirali sastanak sa EU komesarom Johanesom Hanom koji danas stiže u Prištinu.

“Danas je nedelja, neradni dan, ali smo mi na svoje radno mesto u Skupštini Kosova, u našem poslaničkom klubu gde smo se zatvorili i gde želimo da protestujemo na jedan miran demokratski način, bez provokacija. Imamo jedan jedini cilj, a to je da iniciramo sastanak sa komesarom Hanom, koji sutra dolazi u Prištinu, želimo da mu prenesmo našu veliku zabrinutost zbog carina koje su uvedene od 100 odsto na robu koja dolazi iz (centralne) Srbije”, kazao je Milosavljević juče, obraćajući se iz skupštine u Prištini.

Kako prenosi RTK2, on je dodao da poslanici SL žele da Hanu poruče da će svi na Kosovu imati problema zbog carina.

Predsednik Srpske liste Goran Rakic saopštio je juče posle vanredne sednice Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici da su poslanici SL ušli u kosovski parlament gde će sačekati Hana kako bi ga upoznali sa “antisrpskim potezima koji vode humanitarnoj katastrofi”.

Povezani članci

Korčok u parlamentu o evropskim integracijama Srbije

EWB

NATO: Dijalog Beograda i Prištine ključan za stabilnost Zapadnog Balkana

EWB

Kosovske carine: Tači i Vučić za kompromis, Haradinaj ne menja stav

EWB